Με αυτό το stretch θα πεις αντίο στο φούσκωμα μια για πάντα

Κι όμως υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από το ενοχλητικό φούσκωμα και κρύβεται στη ρουτίνα διατάσεων που ακολουθείς!

Elle 17 Μαρ. 22
Με αυτό το stretch θα πεις αντίο στο φούσκωμα μια για πάντα

Το φούσκωμα είναι μια κοινή ανησυχία για πολλούς από εμάς. Τα πάντα, από την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών μέχρι την υπερκατανάλωση τροφής, τη δυσκοιλιότητα ή τον εμμηνορροϊκό μας κύκλο μπορούν να συμβάλουν σε αυτό. Παρόλο που μπορεί να μην αποτελεί ένδειξη ενός πιο σοβαρού υποκείμενου ζητήματος, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούμε να βρούμε ανακούφιση.

«Το φούσκωμα είναι μια κατάσταση κατά την οποία αισθανόμαστε την κοιλιά μας γεμάτη και σφιγμένη», εξηγεί η φυσιοπαθητικός και γενική οικογενειακή γιατρός Δρ Yelena Deshko.

Ευτυχώς, υπάρχουν απλές διατάσεις που μπορεί να βοηθήσουν. Είτε επιλέξεις να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις το πρωί ή οποιαδήποτε στιγμή αισθάνεσαι φουσκωμένη.

Stretch

Wind relieving pose

Στη yoga υπάρχει μια συγκεκριμένη στάση που ονομάζεται «wind relieving pose», εξηγεί ο Δρ Deshko.

Πώς να την κάνεις: Ξεκίνησε ξαπλώνοντας ανάσκελα, με τα πόδια και τα χέρια σου τεντωμένα. Καθώς εκπνέεις, τράβηξε και τα δύο γόνατά σου στο στήθος. Σφίξε τα χέρια σου γύρω τους. Ενώ κρατάς μόνο το δεξί σου γόνατο, άφησε το αριστερό σου πόδι και επέκτεινε το κατά μήκος του δαπέδου. Κράτησε αυτή τη στάση για έως και ένα λεπτό. Τράβηξε το αριστερό σου γόνατο πίσω προς το στήθος σου και σφίξε ξανά τα χέρια σου γύρω και από τα δύο γόνατα. Ενώ κρατάς μόνο το αριστερό σου γόνατο, άφησε το δεξί σου πόδι και επέκτεινε το κατά μήκος του δαπέδου. Κράτησε αυτή τη στάση για το ίδιο χρονικό διάστημα. Τέλος, τράβηξε και τα δύο γόνατα στο στήθος σου. Με μια εκπνοή, άφησε και άπλωσε και τα δύο πόδια κατά μήκος του δαπέδου και ξεκουρασάσου.

«Ενώ αυτό το stretch είναι κατάλληλο για αρχάριους, ορισμένα άτομα δεν πρέπει να το εξασκούν», υπενθυμίζει η Δρ Deshko. Αυτό περιλαμβάνει οποιονδήποτε αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά ή κήλη, άτομα με τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης ή ισχιαλγία και έγκυες γυναίκες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT