Ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο (μικρότερο) trend στα φυτά!

To 2021 έχει κατακλυστεί απο νέα trends και αυτό που πράγματι χρειαζόμασταν είναι τα mini plants. Με λιγότερη φροντίδα και μεγαλύτερες αντοχές, θα γίνουν σίγουρα το νούμερο 1 διακοσμητικό στο σπίτι σου.

Elle 15 Ιουν. 21
Ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο (μικρότερο) trend στα φυτά!

Τα τελευταία χρόνια, τα μεγάλα φυτά κυριαρχούν στη σκηνή της εσωτερικής διακόσμησης.  Αλλά αντί να μεγαλώνει σε τεράστια ποσοστά, το φαινόμενο των φυτών ως διακοσμητικά συρρικνώνεται – κυριολεκτικά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα τάσεων από το Garden Media Group, τα μικρά φυτά -ή αλλιως mini plants είναι το επόμενο μεγάλο trend.

trend

«Ας το παραδεχτούμε, είμαστε μια κοινωνία άμεσης ικανοποίησης», εξηγεί η Katie Dubow, πρόεδρος του Garden Media Group. «Τα μικροσκοπικά φυτά ανθίζουν γρηγορότερα, φαίνεται να μεγαλώνουν γρηγορότερα και μας δίνουν την αίσθηση ότι είμαστε καλύτεροι φυτο-γονείς. Είναι επίσης ιδανικά για άτομα που ζουν σε μικρούς χώρους αλλά εξακολουθούν να θέλουν να περιτριγυρίζονται από τη φύση.»

trend

Photo source: @monsterasaur

Εκτός από το ότι μεγαλώνουν γρήγορα και συμφέρουν σχετικά με τη χωρητικότητα στο σπίτι το trend των mini φυτών είναι απίστευτα ευέλικτο όσον αφορά στα είδη. Όποιος ξεκινά τώρα το ταξίδι του με τα φυτά σίγουρα θα βρει πολύ εύκολα είδη χαμηλής συντήρησης όπως αερόφυτα, μίνι pothos και παχύφυτα. Αν είσαι λίγο πιο τολμηρός, η Dubow συνιστά να επιλέξεις αφρικανικές βιολέτες, μικροσκοπικές ορχιδέες ή μικροσκοπικές φτέρες το φυτό bird’s nest (φωλιά πουλιού).

trend

Photo source: @allthingssundaze

Όσο για την τοποθεσία των mini φυτών; Η Dubow λέει πως η τοποθεσία διαφέρει ανάλογα με το είδος. «Μερικά θα είναι καλά στο περβάζι, ενώ άλλα μπορεί να χρειάζονται πιο σκιερό μέρος», εξηγεί.  Χάρη στην άνοδο και της μικροσκοπικής κεραμικής, τα μικροσκοπικά φυτά σου μπορούν να φαίνονται όμορφα όπου κι αν επιλέξεις να τα τοποθετήσεις. «Αναζητήστε μίνι δοχεία ή χειροποιήτα κεραμικά για να συλλέξετε τα μικροσκοπικά φυτά σας», συνιστά η Dubow. Εναλλακτικά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φλιτζάνια τσαγιού και άλλα αντικείμενα μικρά αντικείμενα που προφέρονται ως κασπω.

Τα mini φυτά μπορεί να είναι πηγή άμεσης ικανοποίησης και λιτότητας, αλλά απαιτούν κάποια τρυφερή, στοργική φροντίδα. Αν και τα μικρότερα φυτά απαιτούν λιγότερο H2O από τα μεγαλύτερα αντίστοιχα, πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά. Με το που αντιληφθείς το σωστό τρόπο να φροντίζεις τα φυτά σου, τότε θα έχεις την ευκαιρία να τα ευχαριστηθείς και σε όλο τους το μεγαλείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: