Μήπως δεν φοράς το σωστό νούμερο σουτιέν; 5 τρόποι για να το τσεκάρεις

Εάν το σουτιέν σου προκαλεί δυσφορία, μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν σου ταιριάζει σωστά.

Elle 01 Οκτ. 21
Μήπως δεν φοράς το σωστό νούμερο σουτιέν; 5 τρόποι για να το τσεκάρεις

Πόνος στην πλάτη σας, σφίξιμο γύρω από το στήθος και κακή υποστήριξη: Όλα αυτά είναι σημάδια ότι φοράς λάθος σουτιέν. Ένα χαλαρό σουτιέν μπορεί να μην στηρίζει το στήθος σου καλά, αλλά ένα πολύ σφιχτό σουτιέν μπορεί να φθαρεί γρήγορα, να περιορίσει την κίνησή σου και να σε κάνει να πονάς. Διάβασε παρακάτω 5 σημάδια ότι το σουτιέν που φοράς μάλλον είναι μκρότερο νούμερο από ό,τι θα έπρεπε.

Το δέρμα σου είναι ερεθισμένο ή σκασμένο 

Ένα σουτιέν που είναι σφιχτό μπορεί να προκαλέσει πολλά δερματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της θυλακίτιδας, της δερματίτιδας, του εξανθήματος λόγω θερμότητας και της κνίδωσης. Όταν σφιχτά ρούχα τρίβουν το δέρμα, μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική εφίδρωση, καθώς και ερεθισμό και φλεγμονή των θυλάκων των τριχών. ‘Ετσι βακτήρια και/ή μύκητες στην επιφάνεια του δέρματος μπορούν να διεισδύσουν πιο εύκολα σε αυτά τα θυλάκια της τρίχας, προκαλώντας μόλυνση.

Το προσαρμόζεις συνεχώς

Μπορεί να βρεθείς να προσαρμόζεις συνεχώς τις τιράντες ή το κούμπωμα καθώς το σουτιέν αλλάζει ή μετατοπίζεται με την κίνησή σου.

σουτιέν

Έχεις αναπτύξει παλινδρόμηση οξέος ή επιδεινώθηκε αυτή που ήδη είχες

Τα σφιχτά εσώρουχα μπορούν να αυξήσουν την ενδοκοιλιακή πίεση σε σημείο που να προκαλέσουν παλινδρόμηση από το οξύ που ωθείται από το στομάχι στον κάτω οισοφάγο.

To στήθος σου ξεχύνεται από τα cups 

Μερικές φορές ένα σουτιέν φαίνεται να ταιριάζει τέλεια στο δοκιμαστήριο, αλλά καθώς κινείσαι όλη την ημέρα, το στήθος σου αρχίζει να γλιστράει από τα cups και να ξεχειλίζαι μπροστά ή στα πλάγια. Αν τα cups σου είναι μικρά, μπορεί να είναι αρκετά επώδυνο να φοράς το σουτιέν ειδικά αν αυτό έχει μπαλένα. Αν συμβαίνει αυτό τότε είναι πολύ πιθανό να σου αφήνει σημάδια στο σώμα. Σε ένα σωστά τοποθετημένο σουτιέν, η μπαλένα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στη ρίζα του στήθους σου.

σουτιέν

Το πάνω μέρος του σώματός σου πονάει

Το πιο συνηθισμένο ζήτημα εφαρμογής ενός σουτιέν είναι ένα πολύ μικρό cup και πολύ χαλαρή πλάτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σουτιέν που δεν υποστηρίζει, είναι άβολο και οδηγεί σε ζητήματα σε πόνους στους ώμους και την πλάτη.

Αν κάτι από τα παραπάνω σου ακούγεται γνώριμο, τότε πρέπει να σκεφτείς ξανά το μέγεθος του σουτιέν σου. Θυμίσου όμως ότι το σωστό μέγεθος σουτιέν για εσένα είναι αυτό που νιώθεις καλύτερα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: