Αν κάνεις κάθε μέρα αυτήν την άσκηση, είναι δεδομένο πως θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Και ναι, έχει την έγκριση των ειδικών!

Elle 28 Μαρ. 22
Αν κάνεις κάθε μέρα αυτήν την άσκηση, είναι δεδομένο πως θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Για πολλούς από εμάς, το να έχουμε πιο επίπεδο στομάχι είναι ένας από τους στόχους φυσικής κατάστασης που μοιάζουν ανέφικτοι. Ενώ το να έχουμε ένα απόλυτα επίπεδο, τονισμένο στομάχι με κοιλιακούς απαιτεί έναν τρόπο ζωής που δεν είναι βιώσιμος για όλους, η οικοδόμηση ενός δυνατού κορμού έχει περισσότερα οφέλη από όσα πιστεύουμε. Ανάμεσα τους και η ενίσχυση της συνολικής μας ευεξία. Η Rachel Hall, Fitness Director του Body FX και η Denise Cervantes, μια Sports Fitness Specialist, αποκαλύπτουν πώς μπορούμε να δυναμώσουμε τον κορμό μας και ποια άσκηση πρέπει να κάνουμε για ένα πιο επίπεδο στομάχι.

Πρώτα απ ‘όλα, γιατί είναι τόσο σημαντικό να στοχεύουμε στον κορμό μας σε μία προπόνηση ενδυνάμωσης; «Ο πυρήνας σας αποτελείται από τους μύες της κοιλιάς, της πλάτης και των γοφών. Αυτοί οι μύες συνεργάζονται για να σταθεροποιήσουν τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη σας και σας επιτρέπουν να κινείτε το πάνω και το κάτω μέρος του σώματός σας ανεξάρτητα», λέει η Hall, «Ένας δυνατός κορμός μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης σας, να προστατεύσει την πλάτη σας από τραυματισμούς και να κάνει καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να κουβαλήσετς τις σακούλες του super market ή να ανέβετε τις σκάλες, πιο εύκολες».

άσκηση

Ποια είναι λοιπόν η άσκηση που πρέπει να κάνουμε για να χτίσουμε τη δύναμη του κορμού μας; Δυστυχώς, δεν υπάρχει μία απάντηση για όλους. «Δεν θα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου αν σου έλεγα ψέματα και σου έδινα μια άσκηση για να κάνεις το στομάχι σου επίπεδο. Δεν αρκεί μόνο μια άσκηση από μόνη της. Θέλεις τη μαγική απάντηση; Η μαγεία είναι η σκληρή δουλειά – η σκληρή δουλειά στην κουζίνα, η παρακολούθηση των μερίδων σας, το μαγείρεμα υγιεινών γευμάτων, οι προπονήσεις καρδιαγγειακής άσκησης και οι προπονήσεις αντίστασης», εξηγεί η Cervantes, «Αλλά αν θέλετε μια άσκηση που συνδυάζεται τέλεια με τη διατροφή, το cardio και τον υγιεινό τρόπο ζωής σας, αυτή είναι θα είναι hanging leg lifts, που λειτουργούν σε ολόκληρο τον κορμό». Αν και είναι πιο σημαντικό να μην εστιάσεις σε ένα μόνο κομμάτι αλλά σε ολόκληρο τον τρόπο ζωής σου, η προσθήκη των άρσεων ποδιών στη ρουτίνα γυμναστικής σου θα μπορούσε να μεγιστοποιήσει το όφελος από τις προπονήσεις σου.

άσκηση

Εκτός από προπόνηση όμως, ποια άλλα πράγματα μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε ένα πιο επίπεδο στομάχι; «Η προσθήκη της καρδιαγγειακής άσκησης στη ρουτίνα γυμναστικής σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε λίγο το λίπος που βρίσκεται γύρω από τη μέση σας, απλά να έχετε κατά νου ότι η απώλεια λίπους σημαίνει ότι χάνετε λίπος από παντού, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η μείωση λίπους μόνο από μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός», λέει η Cervantes. Η Hall συνιστά επίσης να κάνουμε κάποιες διατροφικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, να κόψουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με ζάχαρη. «Η νούμερο ένα αιτία αύξησης βάρους δεν είναι τα διατροφικά λίπη, αλλά απλοί υδατάνθρακες, συνήθως η ζάχαρη, που βρίσκονται σε επεξεργασμένα snack και ποτά. Επικεντρώσου σε μια ολοκληρωμένη διατροφή με λαχανικά, φρούτα και άπαχη πρωτεΐνη», σημειώνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT