Γυμναστική με λάστιχα: Το ιδανικό workout για εδυνάμωση πριν το καλοκαίρι

Ψάχνοντας ακόμη περισσότερους τρόπους να γυμναστούμε αποτελεσματικά με τον ερχομό του καλοκαιριού, ανακαλύψαμε το workout με λάστιχα που σίγουρα θα δοκιμάσει τις αντοχές μας αλλά θα μας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα πολύ πιο σύντομα,

Elle 21 Απρ. 21
Γυμναστική με λάστιχα: Το ιδανικό workout για εδυνάμωση πριν το καλοκαίρι

Για πολλούς η προπόνηση με λάστιχα είναι μια νέα προσέγγιση στη γυμναστική. Αν και η προπόνηση με λάστιχα χρησιμοποιείται πολλά χρόνια ως βοήθημα για όσους βρίσκονταν σε στάδιο αποκατάστασης τραυματισμού, με την πάροδο των χρόνων εξελίχτηκαν και χρησιμοποιούνται στα γυμναστήρια από ασκούμενους και personal trainers.

Τα λάστιχα αποτελούν μέθοδο προπόνησης με αντίσταση, επιτρέπουν μεγάλο εύρος κίνησης στις ασκήσεις και παρέχουν προοδευτική αντίσταση. Αν και το 90% των άρθρων για την προπόνηση δύναμης επικεντρώνεται στη χρήση ελεύθερων βαρών και μηχανημάτων ωστόσο, η προπόνηση με λάστιχα έχει σημαντικά οφέλη στην εκγύμναση επειδή σου δίνει τη δυνάτοτητα αλλαγής. Και στην προπόνηση αν δεν αλλάζεις δεν γίνεσαι καλύτερος.

workout

Μερικά από τα οφέλη που έχει αυτού το είδους η προπόνηση είναι πως μπορείς να προπονηθείς οπουδήποτε, με ελάχιστο κόστος. Επιπλέον σου προσφέρουν αντίσταση και εκγύμναση μυικών ομάδων που δεν μπορούν ν προσφέρουν τα βάρη, ενώ παράλληλα είναι φιλικά με τις αρθρώσεις και μπορούν να εκπαιδεύσυν το σώμα να λειτουργεί συνολικά.

Διατηρούν μια μόνιμη ένταση στους κοιλιακούς σου, ενώ δεν είναι καθόλου εύκολο να “κλέψεις” επαναλήψεις. Τέλος, τα λάστιχα με σωστό προπονητικά πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να γυμνάσουν τα πάντα. Μπορούν να εστιάσουν στην ευκαμψία, την μυική ενδυνάμωση και ανάπτυξη, το συντονισμό, τημ ισορροπία και την ταχύτητα.

Η Δήμητρα Μάρκου, και η Instagramer Becky μας συστήνουν στη γυμναστική με λάστιχα με τα παρακάτω δυναμικά ενδεικτικά workout για upper body εντός και εκτός σπιτιού.

Built by Becky – Upper Body Workout

https://www.instagram.com/p/CNsPQJjjYEA/

Dimitra Markou – Resistance band Workout

https://www.instagram.com/p/CN4CY6tg36v/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT